Natuurlijk Voorne Putten!!    Natuurlijk Voorne Putten!! Natuurlijk Voorne Putten!!

Natuurlijk Voorne Putten!!

Natuurlijk Voorne Putten!!

Natuurlijk Voorne Putten!!

Natuurlijk Voorne-Putten start actie Red de bij

apr 24, 2017
|
Ingezonden door: beheerder
|
Categorie: General


Voorne-Putten heeft er sinds zondag 40 bijenhotels bij een nestelplek gaan bieden aan de wilde bij en andere nuttige insecten.


Voorne-Putten heeft er sinds zondag 40 bijenhotels bij die verspreid over het eiland een nestelplek gaan bieden aan de wilde bij en andere nuttige insecten. Leden van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten (NVP) kregen de decoratieve nestkasten en  bloemenzaad mee naar huis na een gezamenlijke boerenbrunch in de Geervlietse kalverenstal van NVP-bestuurder Cees Biesheuvel. Het overhandigen van het eerste bijenhotel door de netbenoemde voorzitter Ies Klok aan zijn voorganger Corstiaan Kleijwegt vormde de start van project: red de bij. 
De agrarische natuurvereniging, die zich inzet voor het behoud van weidevogels en onlangs  5,5 hectare oorspronkelijke beplanting (ruim 800 bomen en 8000 struiken) terugbracht op het eiland, steunt met dit nieuwe project de wilde bij. Door de verstening – bouw van huizen en bedrijven en aanleg van wegen – van zijn leefomgeving heeft die steeds meer moeite om een nestelplek te vinden. 
In opdracht van NVP, een vereniging van boeren en burgers, maakten cliënten van de Spijkenisser zorginstelling voor gehandicapten ‘Zuidwester’ de eerste veertig bijenhotels die nu over het eiland worden verspreid. Het maken van nestkasten voor kwetsbare bijen vormde een zinvolle dagbesteding voor de al even kwetsbare gehandicapte cliënten van de Zuidwester.
Tijdens de boerenbrunch tussen de koeien werden zondag de toekomstplannen van NVP besproken. De vereniging streeft er onder andere naar om meer bloeiende akkerranden te krijgen op Voorne-Putten en wil langs polderwegen borden te plaatsen waarop te zien valt wat daar op de akkers geteeld wordt.    


Voorzitter Ies klok overhandigt het eerste bijenhotel aan voorganger Corstiaan Kleijwegt 
Foto: Natuurlijk Voorne-Putten

Foto impressie

images/aardappels-te-koop.jpg
OM u een indruk te geven van onze wonderschone groene omgeving. Wellicht wilt u ook actief meewerken om het foto's van het landschap van Voorne-Putten op onze site te laten zien.

Weidevogels

images/dijk-omg-vierpolders.jpg
Natuurlijk Voorne Putten stimuleert en sponsort vrijwilligers die in het voorjaar als nestbeschermer op de bres staan voor de kuikens van weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en zomertaling.

De Groene kaart

images/Naamloos-2.jpg
De Groene kaart, de fiets- en wandelkaart van NVP, is zo langzamerhand in heel Nederland bekend. Jaarlijks worden er 35.000 exemplaren gedrukt van de kaart met de markante koeienkop.

Natuurlijk Voorne Putten

Contactgegevens

Uiteraard kunt u het bestuur bereiken via de e-mail. Heeft u ideeën, advies nodig, problemen of kunt op op een of andere wijze meewerken neem dan contact op met het secretariaat.

Voor informatie of vragen:
secretariaat@natuurlijkvoorneputten.nl

Contactformulier

Heeft u een vraag en wilt u deze via email versturen, vul dan onderstaand formulier volledig in, wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.