Bloemrijke Akkerranden Pieperpootproject Weidevogelbescherming Binnenduinrand Agrarische Natuur Vereniging

Bloemrijke Akkerranden

Pieperpootproject

Weidevogelbescherming

Binnenduinrand

Agrarische Natuur Vereniging

Red de bij

apr 24, 2017
|
Ingezonden door: beheerder
|
Categorie: General

Met het project 'Red de bij' steunt de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten!! de wilde bij. Bijenhotels bieden een nestelplek aan de wilde bij en andere nuttige insecten.

Door de verstening – bouw van huizen en bedrijven en aanleg van wegen – van de leefomgeving heeft de bij steeds meer moeite om een nestelplek te vinden. Daarom liet de ANV Natuurlijk Voorne-Putten!! eerder 40 bijenhotels maken. Deze zijn ondertussen aangevuld met een nieuwe serie.

In opdracht van NVP maakten cliënten van de Spijkenisser zorginstelling voor gehandicapten ‘Zuidwester’ de eerste veertig bijenhotels die over het eiland zijn verspreid. Het maken van nestkasten voor kwetsbare bijen vormde een zinvolle dagbesteding voor de al even kwetsbare gehandicapte cliënten van de Zuidwester.

Het overhandigen van het eerste bijenhotel door de voorzitter Ies Klok aan zijn voorganger Corstiaan Kleijwegt vormde de start van project: red de bij. Leden van NVP kregen decoratieve nestkasten en bloemenzaad mee naar huis na een gezamenlijke boerenbrunch in de Geervlietse kalverenstal van NVP-bestuurder Cees Biesheuvel. Tijdens de boerenbrunch tussen de koeien werden de toekomstplannen van NVP besproken. 


Voorzitter Ies klok overhandigt het eerste bijenhotel aan voorganger Corstiaan Kleijwegt 
Foto: Natuurlijk Voorne-Putten

Contactgegevens

Uiteraard kunt u het bestuur bereiken via de e-mail. Heeft u ideeën, advies nodig, problemen of kunt op op een of andere wijze meewerken neem dan contact op met het secretariaat.

Voor informatie of vragen:
secretariaat@natuurlijkvoorneputten.nl

Contactformulier

Heeft u een vraag en wilt u deze via email versturen, vul dan onderstaand formulier volledig in, wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.