Red de bij

apr 24, 2017
|
Ingezonden door: beheerder
|
Categorie: General

Met het project 'Red de bij' steunt de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten!! de wilde bij. Bijenhotels bieden een nestelplek aan de wilde bij en andere nuttige insecten.

Door de verstening – bouw van huizen en bedrijven en aanleg van wegen – van de leefomgeving heeft de bij steeds meer moeite om een nestelplek te vinden. Daarom liet de ANV Natuurlijk Voorne-Putten!! eerder 40 bijenhotels maken. Deze zijn ondertussen aangevuld met een nieuwe serie.

In opdracht van NVP maakten cliënten van de Spijkenisser zorginstelling voor gehandicapten ‘Zuidwester’ de eerste veertig bijenhotels die over het eiland zijn verspreid. Het maken van nestkasten voor kwetsbare bijen vormde een zinvolle dagbesteding voor de al even kwetsbare gehandicapte cliënten van de Zuidwester.

Het overhandigen van het eerste bijenhotel door de voorzitter Ies Klok aan zijn voorganger Corstiaan Kleijwegt vormde de start van project: red de bij. Leden van NVP kregen decoratieve nestkasten en bloemenzaad mee naar huis na een gezamenlijke boerenbrunch in de Geervlietse kalverenstal van NVP-bestuurder Cees Biesheuvel. Tijdens de boerenbrunch tussen de koeien werden de toekomstplannen van NVP besproken. 


Voorzitter Ies klok overhandigt het eerste bijenhotel aan voorganger Corstiaan Kleijwegt 
Foto: Natuurlijk Voorne-Putten

First Block Title

Content for the First Block

Second Block Title

Content for the Second Block

Third Block Title

Content for the Third Block

Special Box Title

Content for the Special Box

Footer Second Title

Footer Second Block Content

Footer Third Title

Footer Third Block Content