Bloemrijke Akkerranden Pieperpootproject Weidevogelbescherming Binnenduinrand Agrarische Natuur Vereniging

Bloemrijke Akkerranden

Pieperpootproject

Weidevogelbescherming

Binnenduinrand

Agrarische Natuur Vereniging

Grondmonsters bloeiende akkerrand

apr 1, 2019
|
Ingezonden door: arina
|
Categorie: General
Het project bloeiende akkerranden van de agrarische Natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten ontving deze week een extraatje uit onverwachte hoek. Een cheque van 50 euro van Groen Agro Control.
Het laboratorium dat met behulp van grondmonsters uit weilanden en akkers in kaart brengt hoe het staat met de mineralen, fosfaten en andere stoffen in de bodem van Voorne-Putten. ‘Het is geen spectaculair bedrag, maar het is ook maar een begin,’ aldus Joke de Geus van Groen Agro Control. Voor iedere boer op het eiland die meewerkt aan het grondonderzoek stopt zij 1 euro in de pot voor natuurlijke plaagbestrijding via bloemrijke akkerranden. Volgend jaar sponsort het laboratorium op deze manier opnieuw de bloemrijke akkerranden. 

De landbouwers die deelnamen aan het project van Natuurlijk Voorne-Putten en de Landschapstafel zijn tevreden over het nut van de kleurrijke akkerranden. De bloemenweelde trekt ondermeer roofwantsen en sluipwespen aan die in de aangrenzende akker op jacht gaan naar voor het gewas schadelijke insecten als luizen en graanhaantjes. Daardoor hoeft het gewas minder bespoten te worden. Akkervogels, insecten en andere dieren profiteren mee. Akkervogels zijn insecteneters en gedijen bij het insectenaanbod in de bloeiende akkerrand. Die vergroten de biodiversiteit op het eiland. De verwachting is dat ook de waterkwaliteit zal verbeteren door de bloemrijke akkerranden, doordat er minder mest en gewasbeschermingsmiddel in het water terecht komen.

Foto impressie

images/aardappels-te-koop.jpg
OM u een indruk te geven van onze wonderschone groene omgeving. Wellicht wilt u ook actief meewerken om het foto's van het landschap van Voorne-Putten op onze site te laten zien.

Weidevogels

images/dijk-omg-vierpolders.jpg
Natuurlijk Voorne Putten stimuleert en sponsort vrijwilligers die in het voorjaar als nestbeschermer op de bres staan voor de kuikens van weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en zomertaling.

De Groene kaart

images/Naamloos-2.jpg
De Groene kaart, de fiets- en wandelkaart van NVP, is zo langzamerhand in heel Nederland bekend. Jaarlijks worden er 35.000 exemplaren gedrukt van de kaart met de markante koeienkop.

Natuurlijk Voorne Putten

Contactgegevens

Uiteraard kunt u het bestuur bereiken via de e-mail. Heeft u ideeën, advies nodig, problemen of kunt op op een of andere wijze meewerken neem dan contact op met het secretariaat.

Voor informatie of vragen:
secretariaat@natuurlijkvoorneputten.nl

Contactformulier

Heeft u een vraag en wilt u deze via email versturen, vul dan onderstaand formulier volledig in, wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.