Scholen strijden om pieperpootbokaal

apr 1, 2019
|
Ingezonden door: arina
|
Categorie: General
Dit jaar strijden weer vier scholen op Voorne-Putten om de Pieperpootbokaal van Natuurlijk Voorne-Putten. Leerlingen telen in een grote kist op het schoolplein hun eigen aardappelen. Het zijn obs De Kring in Hellevoetsluis en De Bosrand in Oostvoorne, cbs De Bron in Spijkenisse en de Plusklas Voorne-Putten in Geervliet.
Een plekje in de volle zon, slim bemesten, tijdig begieten en zonodig de jonge plantjes afdekken kunnen het verschil maken tussen winnen en verliezen. Echte verliezers zijn er overigens niet. Alle gelegenheidsboeren krijgen op de laatste dag van het project een royale zak Hoekse chips mee naar huis. 

De agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten organiseert sinds een paar jaar het Pieperpootproject voor scholieren. Kinderen beleven zo in de praktijk wat er zoal voorafgaat aan die gekookte aardappel of dat patatje op je bord. Terwijl op het schoolplein ondergronds nieuwe piepers worden gevormd uit 25 pootaardappelen organiseert Natuurlijk Voorne-Putten voor de pieperpoters een bezoek aan een aardappelboer, waarbij de jeugd kan zien hoe het er in het echt aan toegaat. Het wordt weer een superspannend moment als de jonge aardappeltelers vlak voor de zomervakantie hun eigen oogst opgraven, waarna die wordt gewogen en duidelijk is welke school de winnaarsbokaal 2019 in de wacht sleept.

De grote kist staat op z’n plek, de pieperpoters kunnen aan de slag in hun miniakkertje

foto: Arend Troost NVP op de foto leerlingen groep 7 van De Bosrand in Oostvoorne

First Block Title

Content for the First Block

Second Block Title

Content for the Second Block

Third Block Title

Content for the Third Block

Special Box Title

Content for the Special Box

Footer Second Title

Footer Second Block Content

Footer Third Title

Footer Third Block Content