Insectenhotels

apr 1, 2019
|
Ingezonden door: arina
|
Categorie: General
Keurig in het pak gestoken overhandigde Richard van Harmelen, cliënt van zorgdomein De Vier Ambachten zaterdag het eerste exemplaar van tien bijenhotels aan voorzitter Ies Klok van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten. Dat gebeurde bij de Zonnehoeve in Oudenhoorn, waar het eerste insectenhotel een fraaie plek kreeg bij het voedselbos van de camping.
"Ik heb de bijenhotels helemaal zelf gezaagd en getimmerd, dat was veel werk” verzekert Richard. Richard heeft het enorm naar zijn zin op zijn werkplek bij de dagbesteding die binnenkort ook opleidingscentrum wordt voor jongeren die school niet meer zien zitten, maar wel hun praktijkdiploma hovenier willen bemachtigen bij de Vier Ambachten.

"Die kunnen straks het schoffelen oefenen en insecten registreren in onze bloemrijke akkerranden", bood Klok aan. Natuurlijk Voorne-Putten zorgt ervoor dat de tien eerste insectenhotels een geschikte plek krijgen op het eiland waar hun gevleugelde bewoners gaan zorgen voor bevruchting en bescherming van de gewassen. Bij de Vier Ambachten liggen al bouwtekeningen klaar voor nog veel grotere, luxueus uitziende hotels voor solitaire bijen en andere insecten, met onder het dak ruimte voor vleermuizen. "Alles wordt bij ons duurzaam gemaakt van gebruikte materialen en architect en bouwer Richard gaat weer helpen zagen en timmeren,” aldus Fred Lorsheijd van de wijngaard.


Foto in bijlage: Roel van Deursen

First Block Title

Content for the First Block

Second Block Title

Content for the Second Block

Third Block Title

Content for the Third Block

Special Box Title

Content for the Special Box

Footer Second Title

Footer Second Block Content

Footer Third Title

Footer Third Block Content