Bloemrijke Akkerranden Pieperpootproject Weidevogelbescherming Binnenduinrand Agrarische Natuur Vereniging

Bloemrijke Akkerranden

Pieperpootproject

Weidevogelbescherming

Binnenduinrand

Agrarische Natuur Vereniging

Insectenhotels

apr 1, 2019
|
Ingezonden door: arina
|
Categorie: General
Keurig in het pak gestoken overhandigde Richard van Harmelen, cliënt van zorgdomein De Vier Ambachten zaterdag het eerste exemplaar van tien bijenhotels aan voorzitter Ies Klok van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten. Dat gebeurde bij de Zonnehoeve in Oudenhoorn, waar het eerste insectenhotel een fraaie plek kreeg bij het voedselbos van de camping.
"Ik heb de bijenhotels helemaal zelf gezaagd en getimmerd, dat was veel werk” verzekert Richard. Richard heeft het enorm naar zijn zin op zijn werkplek bij de dagbesteding die binnenkort ook opleidingscentrum wordt voor jongeren die school niet meer zien zitten, maar wel hun praktijkdiploma hovenier willen bemachtigen bij de Vier Ambachten.

"Die kunnen straks het schoffelen oefenen en insecten registreren in onze bloemrijke akkerranden", bood Klok aan. Natuurlijk Voorne-Putten zorgt ervoor dat de tien eerste insectenhotels een geschikte plek krijgen op het eiland waar hun gevleugelde bewoners gaan zorgen voor bevruchting en bescherming van de gewassen. Bij de Vier Ambachten liggen al bouwtekeningen klaar voor nog veel grotere, luxueus uitziende hotels voor solitaire bijen en andere insecten, met onder het dak ruimte voor vleermuizen. "Alles wordt bij ons duurzaam gemaakt van gebruikte materialen en architect en bouwer Richard gaat weer helpen zagen en timmeren,” aldus Fred Lorsheijd van de wijngaard.


Foto in bijlage: Roel van Deursen

Foto impressie

images/aardappels-te-koop.jpg
OM u een indruk te geven van onze wonderschone groene omgeving. Wellicht wilt u ook actief meewerken om het foto's van het landschap van Voorne-Putten op onze site te laten zien.

Weidevogels

images/dijk-omg-vierpolders.jpg
Natuurlijk Voorne Putten stimuleert en sponsort vrijwilligers die in het voorjaar als nestbeschermer op de bres staan voor de kuikens van weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en zomertaling.

De Groene kaart

images/Naamloos-2.jpg
De Groene kaart, de fiets- en wandelkaart van NVP, is zo langzamerhand in heel Nederland bekend. Jaarlijks worden er 35.000 exemplaren gedrukt van de kaart met de markante koeienkop.

Natuurlijk Voorne Putten

Contactgegevens

Uiteraard kunt u het bestuur bereiken via de e-mail. Heeft u ideeën, advies nodig, problemen of kunt op op een of andere wijze meewerken neem dan contact op met het secretariaat.

Voor informatie of vragen:
secretariaat@natuurlijkvoorneputten.nl

Contactformulier

Heeft u een vraag en wilt u deze via email versturen, vul dan onderstaand formulier volledig in, wij zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.