Natuurlijk Voorne-Putten viert lustrum 15 jaar

mei 27, 2019
|
Ingezonden door: arina
|
Categorie: General

Varend lustrumfeest groot succes

De agrarische vereniging Natuurlijk Voorne-Putten vierde haar 15-jarig bestaan zaterdag 25 mei met een bijzondere vaartocht voor de leden met de authentieke tweemastklipper Linquenda II. Terwijl gastvrouw Simone zelfgebakken appeltaart ronddeelde, zette schipper Jan Ruitenga vanuit de Hellevoetse haven koers naar Stellendam en vertelde boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten over de nieuwe natuurwaarden voor het Haringvliet die dankzij het Droomfonds gerealiseerd zijn. Met veel kabaal opstijgend vanaf hun stenige broedstroken voor de kust illustreerden 3000 broedende sterns zijn betoog.  

 

Aan wal wachtte gids Jan de Roon ons op voor een wandeling door de Zuiderdiepgorzen naar het nieuwe observatorium ‘Tij’in vogelreservaat Scheelhoek. Het enorme ei dat daar als uitkijkpost dient is uniek in de wereld en een belevenis op zich. De bever, die zich in het gebied gevestigd heeft, liet zich deze middag niet zien, wel veel vogels.

Terug aan boord volgde nog een rondje om de Slijkplaat in het Haringvliet waar het gezelschap zich onder het genot van een hapje en drankje vergaapte aan roze flamingo’s en zwarte zwanen.

‘Een fantastische belevenis’, luidde na afloop het enthousiaste commentaar van de NVP-leden die dit evenement graag als jaarlijkse traditie op de agenda zien verschijnen. Maar dat zit er niet in.‘Dit is ons lustrumfeestje. We hebben hiervoor gespaard,’aldus NVP-voorzitter Ies Klok. ‘Over vijf jaar komt er een vervolg.’


 

First Block Title

Content for the First Block

Second Block Title

Content for the Second Block

Third Block Title

Content for the Third Block

Special Box Title

Content for the Special Box

Footer Second Title

Footer Second Block Content

Footer Third Title

Footer Third Block Content